Marcăm Ziua Internațională a Siguranței pe Internet prin cel mai mare proiect național Internet Fără Griji

Pe 11 februarie este marcată Ziua Internațională a Siguranței pe Internet. Republica Moldova ocupă un loc de top la nivel mondial la capitolul calității și vitezei internetului. Compania Moldcell este un promotor activ al dezvoltării în acest sens, lansând de-a lungul timpului tehnologii care au permis utilizatorilor săi să beneficieze de Internet de înaltă viteză.

Conform statisticii, 85% dintre copiii din Republica Moldova accesează Internetul de pe telefonul mobil. Iată de ce, în 2018, compania Moldcell a lansat proiectul educațional despre siguranța online pentru părinți și copii – #InternetFărăGriji. Proiectul, implementat în parteneriat cu Centrul Internațional La Strada și Tekwill Academy Kids, este desfășurat în întreaga țară, oferind expertiză și sfaturi practice despre siguranța online pentru părinți și copii.

Zeci de mii de părinți, copii și profesori din întreaga țară au beneficiat absolut gratuit de proiect. La cel mai recent seminar practic din cadrul proiectului au participat în jur de 200 copii, care au învățat despre siguranța și respectul în mediul online, dar și reguli de navigare pe Internet.

Cum să utilizăm Internetul într-un mod sigur:

  Comunică deschis și continuu cu copilul tău și nu îi interzice să acceseze Internetul;
  Fii în pas cu tendințele tehnologice, învățați și petreceți timpul pe online împreună;
  Ai grijă ce postează copilul pe Internet și învață-l să își protejeze viața privată;
  Setați împreună parole complexe ce conțin cifre, litere, inclusiv majuscule, dar și simboluri;
  Utilizează soluții de control parental ca să poți seta limitări în dispozitivul copilului. Îți recomandăm Kaspersky Safe Kids – aplicație care te ajută să monitorizezi activitatea copilului pe Internet și îți trimite notificări în cazul unor eventuale pericole.

Moldcell continuă să ofere Internet de calitate, accesibil și lipsit de orice griji în toată țara. Descoperă mai multe despre proiect aici.