Inițiativele de digitalizare Moldcell la Mobile World Congress 2019 din Barcelona

Recent, Barcelona a fost gazda Mobile World Congress 2019 – cel mai important eveniment de telecomunicații din lume și cea mai mare expoziție pentru industria telefoniei mobile, la care au participat sute de mii de oameni, încorporând și o conferință a liderilor de opinie cu directori proeminenți de companii, reprezentând operatori de telefonie mobilă, producători de dispozitive, prestatori de servicii tehnologice, parteneri și furnizori de conținut.

Anul acesta, Mobile World Congress s-a desfășurat sub genericul ”Conectivitate Inteligentă”, iar printre temele de bază discutate au fost Conectivitatea, Inteligența Artificială, Industria 4.0, Conținut captivant, Inovare Disruptivă, Sănătatea digitală, Încrederea digitală, tendințele de viitor.

Moldcell a fost invitat la Mobile World Congress 2019 pentru a prezenta parcursul său digital și succesul produselor și serviciilor sale digitale la conferința de presă susținută de Lifecell în data de 27 februarie 2019.

Compania Moldcell are o abordare vizionară pentru a deveni un operator digital, motiv pentru care a lansat o serie de aplicații proprii, iar aplicațiile Lifebox și BiP, dezvoltate de Lifecell, s-au dovedit a fi cele mai de succes.


BiP este o aplicație ce permite abonaților Moldcell să sune în Moldova la tarife locale de oriunde în lume, indiferent dacă persoana apelată are sau nu aplicația instalată.

Barkin Secen, Director Executiv Moldcell: ”Platforma de comunicare BiP a schimbat regulile jocului în industria telecomunicațiilor și, în special, în Moldova, țara în care mai mult de un milion de persoane trăiesc și activează în străinătate și trebuie să fie conectați cu cei apropiați care au rămas acasă”.

 

Lifebox este o aplicație cloud ce permite abonaților Moldcell să stocheze foto, video și alte tipuri de fișiere, la tarife foarte accesibile: 5 GB spațiu de stocare gratuit la instalarea aplicației și 500 GB pentru stocare la doar 30 lei / lună sau 15 lei lunar pentru utilizatorii Abonament Premium.

Kaan Terzioglu, Președintele LifeCell: ”Moldcell a ales Lifecell pentru a-și extinde serviciile digitale curente în 2017. Parteneriatul cu Moldcell este primul din multe exporturi digitale pe care Lifecell le-a realizat până acum. Datorită acestui parteneriat, Moldcell a înregistrat o creștere digitală cu ajutorul serviciilor oferite de Lifecell, în calitate de operator digital care contribuie la economia din domeniu în țara sa.”

Din perspectivă globală, continuând cele menționate, Kaan Terzioglu a spus: ”Așa cum Industria 4.0 se apropie, operatorii de telecomunicații au potențialul de a stimula transformarea unor industrii precum sănătatea, divertismentul, educația și transportul. Operatorii trebuie să ofere servicii de care clienții au nevoie cu adevărat. În caz contrar, vor rămâne blocați la etapa de a fi doar furnizori de infrastructură.”

Ca să fii ”conectat inteligent” și, prin urmare, în pas cu tendințele Mobile World Congress 2019, află mai multe despre serviciile digitale Moldcell, precum și cele mai avantajoase oferte de primăvară, pe www.moldcell.md.